Innehåll på DVD

Nu kan du beställa Turbulens som DVD. Den fullständiga versionen är mer än dubbelt så lång som internetversionen som finns att titta på här och innehåller förutom kapitlen nedan ytterligare drygt 15 minuter extramaterial och överraskningar.

 
 

Ytterligare kapitel på DVD-versionen:

 

Torö, Nynäshamn

I november, när hösten gjort sitt inträde på allvar, åkte vi till Ankarudden på Torö, söder om Nynäshamn för att surfa vågor med havskajak och leka bland grynnor och skär. Trots att det inte hade blåst nämnvärt mycket hittade vi fina vågor och lekställen där vattnet rörde på sig.

Voss, Norge

Anton Immler är Sveriges främste forspaddlare när de kommer till de riktigt stora och svåra vattenfallen. Han åkte till Norges äventyrsmecka Voss för att paddla det sjukaste vattenfallet han någonsin sett. Halsbrytande paddling på hög nivå som ni inte bör prova hemma.

Flatanger, Norge

Tänk dig en vacker skärgård med sagolik fridykning, mystiska grottor och sportklättring av världsklass. I norska Flatanger finns allt detta samlat och havskajaken är nyckeln till äventyret. Vi åkte dit för att kombinera en havskajaktur med både klippklättring och fridykning efter pilgrimsmusslor. Det blev en av våra mest minnesvärda turer.

Kullaberg, Mölle

Vi följde med surfskientusiasten Leif Davidsson på en tur ifrån den anrika badorten Mölle och ut till yttersta spetsen på Kullaberg. Vågorna var små, men Leif lyckades ändå förmedla varför han tycker att det är så roligt med surfski.

Klättring, Smögen

Som lite omväxling till all kajakpaddling följde vi med paddlaren Ulrika Larsson till ett av hennes smultronställen i Bohuslän, en vacker klippa precis vid havet utanför Smögen.

Orust, Bohuslän

Utanför Orust på västkusten ligger Hermanö och Vallerösund – ett klassiskt område att paddla i. Här finns möjlighet till fina och skyddade turer bland många små öar, men man kan också välja att ta sig ut på utsidan av Hermanö eller i Vallerösund där vågorna ofta går höga och ger en härlig upplevelse.